Turnausraportti: Kakkosjoukkue päätti kauden kotiturnaukseen
Miehet 2Julkaistu: 11.03.2024 08.11

Ennen aamupeliä suoritettiin pienimuotoinen seremonia kun VarTalle luovutettiin liiton toimesta kultaiset mitalit aiemmin varmistuneen mestaruuden johdosta.

Itse ottelussa RT Dynamoa vastaan Tatu Karvinen kanttasi isännät 1-0 johtoon puolesta kentästä. Ensimmäinen erä oli VarTan hallintaa, mutta hyvistäkin maalipaikoista huolimatta enempää maaleja ei tullut.

Toisessa erässä Niklas Pulkkinen ja Mika Itkonen kasvattivat johdon kolmeen maaliin. Maalien välissä kello juoksi vain 23 sekuntia. Dynamo pääsi maalien makuun 22 minuutin kohdilla ja sai hengen päälle. Puolentoista minuutin päästä tilanne oli jo 3-2 ja ennen erätaukoa Dynamo vielä tasoitti pelin.

Kolmannen erän alussa Dynamo kaatoi lisää kylmää vettä VarTan niskaan ja siirtyi johtoon maalinedus hässäkän päätteeksi. Seuraavakin maali meni vielä Dynamolle ennen kuin Lasse Tornberg toi vielä kavennuksellaan isännät taistelemaan pisteistä. Kolme minuuttia ennen loppua VarTa pääsi pyörittämään ylivoimaa ja otti kuudennen miehen käyttöön. Ylärimaa lähemmäksi ei kuitenkaan päästy ja näinpä oli kauden toinen tappio tosiasia.

VarTan tehomiehet: Tatu Karvinen 1+1, Toni Immonen 0+2, Lasse Tornberg 1+0, Mika Itkonen 1+0, Niklas Pulkkinen 1+0, Teemu Kinnunen 0+1. Mikko Korhonen 16 torjuntaa.

Välissä pitkä päivä ja päivän toinen ottelu illalla SB Jawsia vastaan. Avauserä pyöreästi 0-0. Ensimmäinen maali tuli vasta 19. minuutilla Mikael Kervisen toimesta. Tästä aukesikin ketsuppipullo ja toinen erä puhtaasti VarTalle 3-0.

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Jaws kavensi 3-1:een, mutta VarTa penkillä ei tästä hätäännytty vaan tehtiin ottelun seuraavat neljä maalia putkeen. Lopussa vielä Jaws kaunisteli loppuluvut 7-2. Peli oli täysin VarTan hallintaa ja vastustajan bussipuolustus onnistuttiin lävistämään helpohkosti.

VarTan tehomiehet: Mikael Kervinen 2+2, Iisakki Luotinen 2+0, Teemu Kinnunen 1+1, Arttu Holopainen 1+0, Riku Karvonen 1+0, Tatu Karvinen 0+1, Riku Puittinen 0+1, Mika Itkonen 0+1. Antti Pulkkinen 17 torjuntaa.

Kausi päättyi siis Kakkosjoukkueen voitonjuhliin ja nousuun 3-divisioonaan. RT Dynamo nousi huiman loppukautensa ansioista karsintoihin ja toisessa päässä taulukkoa Joroisten Urheilijat joutuvat ottamaan ensi kaudella vauhtia 5-divarista. Pisaba II ja VirrVe karsivat paikastaan Nelosessa.

Kauden aikana Kakkosjoukkueen riveissä pelasi vähintään yhden ottelun yhteensä 22 pelaajaa. Kaksi viimeistä turnausta kuitenkin suoritettiin vajaalla kokoonpanolla kun perinteiset kevään siirtorajat tuli vastaan. Se väistämättä näkyi peli esityksessä, mutta muutoin kausi oli suuri menestys, niin kuin on jo monesti todettu.

Samalla päättyi myös merkittävä paikallinen alasarjojen salibandy ura kun joukkueen kapteeni Mika Itkonen ripusti tennarit naulaan. 1990 luvulla alkanut polku on kulkenut läpi VarTan juniorimyllyn, legendaarisen Huutokoski IF:n, HukkaPallon ja VarTa Akatemian kautta nykyiseen Kakkosjoukkueeseen. Joukkue toivottaa kapteenilleen ansiokkaita eläkepäiviä!

Kakkosjoukkue kiittää myös yhteistyökumppaneitaan, yhteistyöjoukkueitaan pelaajakierrätyksestä ja yhteisreeneistä (P17, P19 ja Edustus) ja sarjan muita joukkueita hyvistä peleistä!