Turnausraportti: Kakkosjoukkueelle avaustappiosta huolimatta sarjan voitto
Miehet 2Julkaistu: 19.02.2024 11.00

Aamupelissä isäntäjoukkue JoU teki pelin ensimmäisen maalin 9 minuutin kohdalla keskialueelta, joka Joroisten pikkuruisessa kaukalossa on poikkeuksellisen lähellä. 0-1 lukemissa ensimmäiselle erätauolle, vaikka VarTalla oli jo alusta lähtien paljon laukauksia kohti JoUn maalia.

Toisen erän alussa Riku Karvonen tasoitti 1-1:een kovalla ranteella. Hetkeä myöhemmin JoU meni toisen kerran johtoon VarTan puolustuksen nukkuessa. Toinen erä oli hieman tasaisempi, mutta edelleen maalipaikat meni VarTalle selvästi ja kolmanteen erään lähdettiin 1-2 JoUn johdossa.

JoU kasvattaessa johtonsa 1-3:een VarTa otti aikalisän ja kavensi peluutustaan. Tämä tuottikin onnistumisen jo parin minuutin päästä kun Joona Rissanen lirutti pallon maaliin. Tästä alkoi kova loppukiri ja lopussa VarTa yritti tasoitusta kuudella miehellä pariin otteeseen, mutta tolppaa lähemmäksi ei tasoitusta tullut.

Kauden ensimmäinen tappio siis tuli vasta 15. ottelussa. Paikkoja oli useaankin lisämaaliin kun pallo kilahteli maalikehikoihin 4-5 kertaa. Tunnustusta on myös annettava uhrautuvasti puolustaneille joroislaisille, jotka peittivät myös suuren määrän laukauksia. Viimeisenä lukkona maalivahti Tomi Sutinen oli jälleen pelipäällä. Myös sarjan pienin kaukalo syö kaikki pelin hienoudet ja turhautti yleensä niin leppoisan Kakkosjoukkueen vaihtopenkin.

VarTan tehomiehet: Joona Rissanen 1+0, Riku Karvonen 1+0, Jani Hentunen 0+1, Mikael Kervinen 0+1. Mikko Korhonen 11 torjuntaa.

Yksi peli huilia ja oli aika ottaa kolmas ottelupallo käyttöön. Ottelu Pisabaa vastaan oli hädintuskin edes ehtinyt alkamaan kun suoraan aloitusvoitosta Mikael Kervinen vei 3 sekunnin kohdalla VarTan johtoon.

Erän puolivälissä koko Pohjois-savolainen salibandyväki kohahti kun Tatu Karvinen onnistui maaliteossa lähes kahden vuoden tauon jälkeen. Upea kantti etuyläkulmaan ja raivoisa tuuletus perään! 20 sekuntia eteenpäin ja Pisaba kavensi taukolukemat 2-1.

Heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla Pisaba tasoitti ja siirtyi ylivoimalla vielä 2-3 johtoon. Teemu Kinnunen tasoitti erän lopuksi siirretyn rangaistuksen aikana luvut 3-3:een ja viimeiseen erään lähdettiin kutkuttavista asetelmista.

Tiukoissa paikoissa yleensä kokemus ratkaisee ja niin tälläkin kertaa. Pasi Sorjonen heitti viivasta lätyn kapteeni Mika Itkoselle, joka ohjasi upeasti ilmasta VarTan takaisin johtoon. Puoli minuuttia eteenpäin ja Toni Immosen hälyyttävän kova ranne viuhui etuyläkulmaan. Arttu Holopainen nosti ratkaisevan tuntuisesti VarTa johdon kolmeen maaliin ennen kuin Pisaba kavensi vielä ilman maalivahtia. Loppuluvut 7-4 kaunisteli Teemu Kinnunen 10 sekuntia ennen loppua ja Kakkosjoukkueen juhlat olivat valmiina alkamaan.

VarTan tehomiehet: Teemu Kinnunen 2+0, Mikael Kervinen 1+1, Riku Puittinen 0+2, Arttu Holopainen 1+0, Tatu Karvinen 1+0, Toni Immonen 1+0, Mika Itkonen 1+0, Niklas Pulkkinen 0+1, Pasi Sorjonen 0+1. Antti Pulkkinen 19 torjuntaa.

Jälkimmäisen pelin voitto tarkoitti siis sitä, että ennen viimeistä Varkauden turnausta peli on Kakkosjoukkueen osalta selvä. Eroa toiseksi nousseeseen RT Dynamoon on 6 pistettä kun 4 pistettä on enää jaossa.

Varkaudessa pelataan siis sarja pakettiin kaikkien joukkueiden osalta 9.3 lauantaina.