Miehet 2Julkaistu: 29.01.2024 10.10

Turnausraportti: Kakkosjoukkueen ratkaisu siirtyi

Aamupelissä TuuRaa vastaan ottelun alku oli tasainen. Niklas Tolvanen kanttasi pallon yläkulmaan erän loppupuolella ja 1-0 lukemista mentiin tauolle.

Toinen erä meni samoissa merkeissä ja TuuRakin sai oman pienen hallintajaksonsa. Kakkosjoukkueen maalilla debytoinut Antti Pulkkinen piti näinä tärkeinä hetkinä joukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoillaan. Erän lopussa Iisakki Luotinen nousi laidasta ja ampui pallon takakulmaan. Toiselle erätauolle tiukassa 2-0 VarTa johdossa.

Arttu Holopaisen maalilla johto 3-0:aan ennen kuin TuuRa pääsi ensimmäisen kerran ohittamaan maalissa loistaneen Pulkkisen. Muutaman minuutin päästä Mikael Kervisen maali avasi ketsuppipullon ja tätä seurasi kolme maalia peräjälkeen. Puoleentoista minuuttiin siis neljä maalia ratkaisi lopullisesti ottelun vaikka TuuRa vielä kaunisteli viime sekunneilla lukemia. 7-2 voitto VarTalle.

VarTan tehomiehet: Mikael Kervinen1+1, Tatu Karvinen 0+2, Toni Immonen 0+2, Arttu Holopainen 1+0, Riku Puittinen 1+0, Joona Rissanen 1+0, Niklas Tolvanen 1+0, Teemu Kinnunen 1+0, Iisakki Luotinen 1+0, Mika Itkonen 0+1, Pasi Sorjonen 0+1. Antti Pulkkinen 26 torjuntaa ja kolme tähteä.

Aamupäivän toisessa pelissä oli ennakkoon mainitut ratkaisun paikat tarjolla. VarTalaisittain ottelu alkoikin mielekkäästi kun Jasper Tolvanen maalasi jo puolen minuutin jälkeen. SBL tasoitti taitavasti vastahyökkäyksestä jota edelsi pallon menetys keskialueella. Arttu Holopainen vei VarTan johtoon, jonka kuitenkin SBL kuittasi jo minuutin päästä. Ensimmäinen erä sopuisasti 2-2.

Toiseen erään VarTa sai lentävän aloituksen kun jälkimmäiseen peliin katsomosta hälyytetty Aapo Pulkkinen kanttasi pallon etuylsään ja Jasper Tolvanen heti perään heilutti verkkoja. Parin minuutin päästä kuitenkin SBL oli jo yhtä nopeasti tasoittanut kulmavaparikuviosta ja onnekkaalla miinuskulma huitaisulla. Minuutti tasoituksen jälkeen Pulkkinen vei VarTan jälleen johtoon ja pitkän tauon jälkeen Kakkosjoukkueen kokoonpanoon palannut Niko Kinnunen nosti taas johdon kahteen maaliin.

Toiselle tauolle siis 6-4 VarTa johdossa.

Kolmatta erää hangattiin 11 minuuttia maaleitta ennen kuin VarTalle tuomittiin jäähy. Minuutin verran ylivoima-aikaa SBL tarvitsi kavennuksen tekemiseen. Heti maalin jälkeen Teemu Kinnuselle vihellettiin heppoinen pelin viivytys jäähy ja draaman kaari oli valmis. SBL pyöritti kuudella miehellä ylivoimaa ja 52 sekuntia ennen loppua vyörytys tuotti tulosta kun syöttökuvion päätteeksi pallo riman kautta maaliin löysi.

Viimeisellä minuutilla ei mainittavaa enää tapahtunut eli kärkikamppailu päättyi tasalukemiin 6-6.

VarTan tehomiehet: Aapo Pulkkinen 2+0, Jasper Tolvanen 2+0, Niko Kinnunen 1+1, Riku Karvonen 0+2, Arttu Holopainen 1+0, Pasi Sorjonen 0+1, Mikael Kervinen 0+1. Mikko Korhonen 8 torjuntaa.

Tasatulos merkkasi sitä, että vielä ei ensimmäistä ottelupalloa lyöty kenttään. Piste-ero pysyi kuitenkin edelleen 6 pisteessä ja kun pelejä on kaikilla jäljellä enää neljä, niin 8 pistettä on jaossa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jäljellä olevista peleistä Kakkosjoukkueelle riittää yksi voitto varmistamaan sarjan voiton. Tarvittavaa voittoa metsästetään seuraavaksi 18.2 Joroisissa. Kyseessä on viimeinen paikalliskierros. Silloin vastustajina ovat isäntäseura Joroisten Urheilijat ja Pisaba II.