Varta T14 kauden avausturnauksessa Joensuussa 21.10.2023
T14Julkaistu: 24.10.2023 08.26

Varta T14 joukkue ilmoittautuin tälle kaudelle Savo-Karjalan T14 sarjaan kahden peliryhmän voimin. Kausi avattiin molempien peliryhmien taholta peleillä Joensuussa 21.10.2023 , jossa pelattiin sarjan päivän toinen turnaus Josban, FB Factorin sekä Vartan joukkueiden kesken. Sarjan toinen avausturnaus pelattiin samaan aikaan Kajaanissa.

Varta Valkea aloitti kauden ensimmäisen pelin hieman tunnustellen ja jännittyneissä tunnelmissa, olihan peli muutamalle pelaajauran ihka ensimmäinen sekä osalle ensimmäinen peli T14 sarjassa. Vastaan ensimmäiseen peliin Varta Valkealle asettui FB Factor Carelia, joka havaitsi ja käytti myös hyväksi tilanteet ensimmäisessä erässä mennen 2-0 johtoon. Tämä jälkeen Varta Valkea sai pelistä kiinni ja alkujännitykset karisteltiin pois. Kolmanteen erään siirryttiin tasatilanteessa 3-3, jonka jälkeen Varta Valkea hallitsikin ottelua loppuun saakka. Kolmannessa erässä kentällä nähtiin fyysinen joukkue, joka vei itselleen voitettujen kaksinkappailuden myötä myös erän maalein 0-4. Peli päättyi Varta Valkean komeaan 3-7 voittoon.

Päivän toisessa pelissä Varta Valkea sain vastaan FB Factor Polarin. Peli oli ja kulki koko ottelun ajan tasaisena vääntönä joukkueiden osalta. Pelin kulkua kuvaavat myös erät maalein Varta Valkea – FB Factor Polas (0-0), (3-2) ja (2-2). Tytöt osoittivat pelissä hienoa taistelutahtoa ja saivat samalla todeta, että mikään ei tule helpolla. Urhean taistelun jälkeen ansaittu voitto Varta Valkealle maalein 5-4. Varta Valkean maalilla sarjan ensimmäiset pelit pelannut Sofia Kräkin pelasi hienot, tasaiset pelit torjuen kaikkiaan 23 kertaa.

Varta Valkean joukkueena onnistumen kertoo myös päivän aikaa pisteilemään päässeiden laajuus:
Sofia Kräkin 0+1

Vartan toiselle ryhmälle Varta Mustalle vastaan asettui päivän aikana FB Factor Arctic sekä JosBan punainen joukkue. Molempien joukkueiden tiedettiin olevan tiukkoja vastuksia ja näin myös oli. FB Factoria vastaan pelatussa ottelussa Varta pääsi yllättämään Arcticin heti ensimmäisen erän alkuun, Vilma Syrjälahden maalilla ajassa 1.26. Tämän jälkeen erä oli maaliton aivan erän loppuhetkille saakka, jolloin Artic pääsi yllättämään Vartan kahden peräkkäisen maalin voimin aivan erän lopussa. Ottelun toinen ja kolmas erä jatkoi ensimmäisen erän tiukkaa vääntöä ja molemmat erät olivat joukkueiden kesken tasaväkisiä maalein 2-2 ja 1-1. Ottelu päättyi tiukan taistelun jälkeen FB Factorin hyväksi 5-4.

Päivän viimeisessä ottelussa Varta Mustaa vastaan asteli JosBa punainen. Vaikka osalle päivän viimeinen ottelu oli jo neljäs, ei tytöt luovuttaneet ja antoivat kaikkensa pelissä. Ottelussa nähtiin hienoja suorituksia niin yksilöinä kuin joukkueena. Viimeiseen asti taistelemista osoittaa myös, että kahden maalin taka-ajoasemassa Varta kavensi vielä viimeisessä erässä tilanteeseen 3-4, joka jäi myös ottelun päätöslukemiksi. Fyysisyyttä ja vauhtia ei puuttunut kummastakaan tasaväkisestä pelistä. Pelien tasaväkisyydestä kertoo myös torjunnat, näiden ollen 23-24 sekä 17-16. Vartan maalilla torjunut Veera Rahikainen palkittiin myös valmentajien toimesta päivän pelaajana. Varta Valkean osalta tunnustuksen sain kapteeni Helmi Korhonen.

Myös Mustan joukkueen kesken, pisteiden jakaantuminen useille pelaajille on ilahduttavaa:
Vilma Syrjälahti 2+1
Milla Syrjälahti 1+2
Maija Vokkolainen 1+0
Petra Suhonen 1+1
Sofia Kräkin 1+0
Laura Rahikainen 0+2

Yhteenvetona molempien joukkueiden osalta voidaan kuitenkin todeta niin tyttöjen kuin valmentajien taholta, että yllätimme itsemme positiivisesti. Taistelutahtoa ei puuttunut kummaltakaan joukkueelta sekä peliryhmänä toimimme mallikkaasti joka suhteessa. Tästä on hyvä jatkaa sarjan tuleviin peleihin, jotka jatkuvat Kotiolahdessa marraskuun 18.päivä.