P19, P19 1. Divisioona AJS

P19 - LFT  5 - 4

Varkauden Liikuntatalo

VarTa P19 sarja kärkeen

Alemman P19 1-divisioonan sarjan kärkijoukkueiden pelissä vastustaja ollessa LFT Lopelta. Jännitystä riitti pelin loppuun saakka tärkeiden sarjapisteiden lisäksi. VarTan riemukkaaseen kotivoittoon päättynyt peli lopputuloksella 5-4 (0-0, 3-2, 2-2).

Tämä peli osoitti varsin hyvin, että pelata tulee täydet 60 minuuttia sekä jäähyjä ei liiemmin kannata ottaa. Toisaalta VarTan pelaajien luottamus itseensä vaikka oltiin kahden maalin tappiollakin ei aiheuttanut "selkärangan" katkeamista.

Ensimmäinen erä meni varovaisen varma otteisesti pelatessa sekä kyttäillessä vastustajan virheitä. Kummallakin joukkueella pelin tärkeys näkyi otteissa. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 0-0-tilanteessa.

Maalihanat saatiin vasta auki heti toisen erän alkuminuuteilla vastustajan tehdessä maalit ajassa 20:39 ja 24:18. Muutamia keskialueen pallon menetyksistä ja peli kääntyi 2-1 tai 3-2 vastustajan ylivoima hyökkäykseksi. Mutta jälleen kerran Sepposen Eetu maalilla torjui mallikkaasti ja varma otteisesti.

Tiivistimme peluutusta ja peli saatiin käännettyä vastustajan kenttäpuoliskolle. VarTan mustapaidat saivat aikaan vastustajan päätyyn melkoisia myllytyksiä ja maalipaikkoja rupesi löytymään, jotka hyödynnettiin hyvin ja toiselle erätauolle mentiin 3-2 johdossa. Kotijoukkueen maalit tekivät Jaakko Varonen, Niklas Tolvanen sekä Lassi Koistinen.

Toisen kerran pelin aikana sattui ns heikko hetki pelissämme. Kolmannen erän alussa, jolloin vastustaja teki kaksi maalia ja siirtyivät 4-3 johtoon. Luottamus tekemiseen, usko voittamiseen sekä halu näyttää kotiyleisölle mitä osaamme tuottivat tulosta. Ensin tasoihin kotijoukkueen parhaana palkitun Onni Räisäsen toimesta ja ohi, kun ajassa 59:58 Kaapo Kudjoi teki voittomaalin ja ilo oli ylimmillään joukkueessamme. Kauden parasta näki yleisö sekä joukkueen valmennus! Lopella hävisimme samalla 5-4 tuloksella, joten nyt lähti vastusta kotimatkalle tappio mukanaan.

Näin Vartan P19 joukkue vankisti sarja johtoa neljään pisteeseen.

Olikohan tai löytyikö meidän joukkueelle uusi salainen "ase" voitokkaaseen menestykseen? Akatemian ja edarin pelaajat sparrasivat joukkuettamme hienosti perjantain treeneissä harjoituspelin muodossa ja näkyikö se sitten positiivisesti pelissämme. Kiitos heille!

Sarjassa P19 on vielä yksi peli pelaamatta. Seuraava ja kauden viimeinen sarjapeli on sunnuntaina 10.3. klo 15.00! Tervetuloa katsomaan!