VarTa/Welhot P16 varmisti SM-sarjapaikan myös seuraavalle kaudelle

04.04.2023

VarTa/Welhot P16 varmisti P17 SM-sarjapaikan myös seuraavalle kaudelle voitettuaan SPV:n kaksiosaisessa karsintasarjassa pistein 3 – 1. Kotiottelusta otettu 8 - 4 voitto ja vieraspelin 10 - 10 tasapeli olivat riittävät sarjapaikan säilyttämiseen.

Kausi 2022 – 2023 on tältä osin nyt ohi ja alkaa hetken kevyempi jakso ennen uuteen kauteen valmistautumista. Nyt on kuitenkin hyvä hetki kerrata kuluneen kauden viimeisiä hetkiä, onhan edellisestä kirjoituksesta kulunut jo aivan liian kauan.

Koko kulunutta kautta varjosti loukkaantumiset ja sairastelut. Runkosarjan aikana oli ainoastaan yksi ottelu, johon päästiin mukaan täydellä kokoonpanolla, muutoin jouduttiin turvautumaan nuorempiin lainapelaajiin tai hieman vajaaseen rosteriin.

Edellinen kirjoitus oli päättynyt tammikuun lopun niukkoihin kotitappioihin Blackbirdsia ja Lasbia vastaan. Ottelut olivat antaneet lupauksia paremmasta, vaikkakin hyvin heikkoja hetkiäkin niissä oli nähty. Kotiotteluiden jälkeen seurasi parin viikon harjoittelujakso, jonka aikana tapahtui eräänlainen ihme. Sairasteluista ja loukkaantumisista näytettiin päässeen eroon ja vieraspelimatka Ouluun tehtiin kauden ainoan kerran koko rosterilla. Ja mikä olikaan tulos. Se oli täysin ansaittu voitto OLS:ista. VarTa/Welhot onnistuivat iskemään ensimmäisessä erässä kotijoukkuetta vastaan peräti viiden maalin johdon, joka riitti myös loppuun asti. OLS toki pääsi hyvin lähelle, mutta voitto jäi vierasjoukkueelle. OLS – VarTa/Welhot 7 – 8.

Oulun reissun jälkeen seurasi muutaman viikon ottelutauko ennen helmikuun lopun kotipelejä. Tauon aikana pelaajatilanteeseen oli tullut muutoksia, sillä loukkaantumiset ja sairastelut alkoivat uudestaan. Onneksi ensimmäiseen kotipeliin saatiin muutama nuorempi kaveri auttamaan ja rosteriin reilu kolme kentällistä pelaajia. Tulosta myös tuli ja Oilers kaatui toistamiseen kauden aikana. Tällä kertaa VarTa/Welhot – Oilers Black loppulukemiin 10 – 6.

Viikonlopun toisessa pelissä ei enää nuoremmat olleet käytettävissä ja edellisen päivän ottelu painoi mukana olleiden jalkoja. Eräviikingit olivat toistamiseen kauden aikana selvästi parempia ja ottelu vieraille lukemin 4 – 11. Kovin paljoa jossiteltavaa ei jäänyt.

Helmikuu tarjoili salibandykansalle ja VarTa/Welhojen kannattajille helmiä. Kaksi voittoa ja vain yksi tappio loivat uskoa tulevaan, mutta kausi oli jo pudotuspelien kannalta liian pitkällä ja maaliskuun kääntyessä kalenteriin oli runkosarjan tilanne jo hyvin selvä. Sekä VarTa/Welhot että Josba/Leba vaikuttivat jäävän karsintaviivan alapuolelle ja karsintapelit alkoivat tulla ajatuksiin. Runkosarjaa oli tässä vaiheessa jäljellä vielä kolme peliä ja taistelu runkosarjan 11. paikasta oli vielä käynnissä. Ratkaiseva ottelu VarTa/Welhot – Josba/Leba päättyi ikävästi niukkaan tappioon 6 – 7 ja vierasjoukkue nousi voiton myötä savolaisten edelle sarjataulukossa. Loistavasti alkanut ottelu kääntyi vierasjoukkueelle heikosti menneen toisen erän vuoksi. Käytännössä tappio Josba/Leballe tarkoitti runkosarjan sijoitusta 12 ellei kahdesta jäljellä olleesta vieraspelistä olisi pystytty kairaamaan voitot. Classic olikin saada kyytiä savolaisilta, ollen jo välillä ihan hätää kärsimässä, mutta onnistuen kuitenkin viemään kotonaan ottelun lukemin 15 – 10. Myös Steelers/SCU:n VarTa/Welhot laittoi ahtaalle loppulukemien ollessa 12 – 10 savolaisten tappioksi.

Runkosarjan viimeinen sija toi automaattisesti P17 SM-sarjan karsintapelit eteen, jotka VarTa/Welhot vei hyvin taistelleesta vastustajasta huolimatta.

Tässä vaiheessa kautta ja kevättä, ei voi muuta kuin kiittää kaikkia vanhempia, kaikkia kannustajia, kaikkia sponsoreita ja koko salibandykansaa menneestä kaudesta. Ollaan innokkaasti mukana myös seuraavalla kaudella!

 

04.04.2023VarTa/Welhot P16 varmisti SM-sarjapaikan myös seuraavalle kaudelle
27.03.2023Vartan Naisille Savo-Karjalan aluemestaruus ja paikka Suomisarjan karsintoihin
23.03.2023Kakkosjoukkue karsimaan pääsystä 3-divisioonaan
06.03.2023Vartan naiset päätti runkosarjan kahteen voittoon
13.02.2023VarTa varmisti jatkopelipaikkansa
05.02.2023VarTa/Welhot P16, tammikuu 2023
09.01.2023Naisten edustukselle Ylä-Pyöröltä voitto ja maalin tappio sarjakärkeä vastaan
09.01.2023Kotiturnauksesta täydet pisteet
31.12.2022P16 VarTa/Welhojen joulukuu ja uuden vuoden toivotukset
01.12.2022P16, synkkä marraskuu päätökseen

Siirry arkistoon »