VarTa/Welhot P16, tammikuu 2023

05.02.2023

Hyviä otteita, heikkoja hetkiä, parempia pelejä, mutta vain vähän pisteitä.

VarTa/Welhojen P16 yhteisjoukkueen pelit jatkuivat tammikuussa edelleen sairasteluiden merkeissä. Hetkellisesti poissaolot näyttivät jo loppuneen, mutta uusia tapauksia ilmaantui kuun aikana. Vain harvoihin peleihin saatiin ns. normaalit kentälliset.

Tammikuun saldona yksi jatkoaikavoitto ja 5 tappiota.

Kuukausi alkoi kotiottelulla silloista sarjakärki Saipaa vastaan. Saipa vei ottelua ensimmäiset puoli tuntia, johtaen ottelun puolivälissä jo lukemin 0 – 6. Jälkimmäinen puolisko meni sitten VarTa/Welhoille, mutta vain niukasti lukemin 4 – 3. Loppulukemat ottelussa VarTa/Welhot – Saipa 4 – 9.

Saipa tappiosta toipuneena VarTa/Welhot jatkoivat otteita jo seuraavana päivänä Kontiolahdella pelatessa tiukan väännön Josba/LeBaa vastaan. Aikaisemmat ottelut olivat kääntyneet vartawelholaisten voittoon, mutta tällä kertaa hieman haluttomasti pelannut vierasjoukkue VarTa/Welhot kärsi niukkaakin niukemman maalin tappion lukemin 6 – 5. Ottelu ratkesi ehkä hieman kyseenalaisesti annettuun rangaistuslaukaukseen kolmannen erän lopussa.

Parin viikon harjoittelutauon jälkeen olikin vuorossa lounaisrannikon pelireissu, kohteena ensin lauantaina Mynämäki ja sunnuntaina Laitila. Mynämäellä vastaan asettui SBS Wirmo/TPS ja Laitilassa Nystars.

Wirmo/TPS ottelu sai hyvän alun vartawelholaisittain, mutta ensimmäisen erän loppu koutui kohtaloksi. Erä meni kotijoukkueelle lukemin 5 – 2.  Vaikka vierasjoukkue antoikin huiman paineen toisessa ja kolmannessa erässä, ei VarTa/Welhot onnistuneet riittävän usein maalinteossa ja ottelu päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 8 – 4. Loppulukemat eivät todellakaan anna oikeaa kuvaa pelin kulusta, sillä pallonhallinta oli selvästi vartawelholaisilla ja tuntui suurelta vääryydeltä lähteä nolla pistettä mukana seuraavaan kohteeseen.

Lauantaisesta tappiosta tulistuneena sunnuntaina nähtiin aiempaa valveutuneempi vierasjoukkue. VarTa/Welhot onnistuivat ottamaan kauden toisen voittonsa kotijoukkue Nystarsista, vaikka kolmannessa erässä Nystars tekikin hyvän nousun tasoihin. Jatkoaikavoitto vierasjoukkueelle ottelussa Nystars – VarTa/Welhot lukemin 4 – 5.

Tammikuun lopun kunniaksi päästiin vielä pelaamaan kotona Varkauden liikuntatalolla ensin Blackbirdsiä ja sitten Lasbia vastaan. Sarjakärkeen siirtynyt Blackbirds aloitti ottelun erittäin vahvasti voittaen ottelun ensimmäisen puolituntisen lukemin 1 – 7. VarTa/Welhot paransivat peliä huomattavasti toisen erän loppua kohden tullen tuulispäänä kolmanteen erään. Nousu ei aivan riittänyt ja ottelu päättyi vierasjoukkueen maalin voittoon lukemin 8 – 9.

Katsojien ja valmennuksen mielestä ottelun kolmas erä oli sellaista peliä kotijoukkueen osalta, että sunnuntaisen vastustajan olisi pitänyt olla melko helppo vastus, mutta toisin kävi. Vartawelholaisten jalkoja painoi lauantain peli, otteet olivat hieman haluttomia ja Lasb pääsi henkisesti niskan päälle. Ottelu oli loppuun asti tiukkaa vääntöä ja kotijoukkueella oli omat hyvät mahdollisuudet kääntää peli vielä itselle, mutta vierasjoukkue Lasb oli vahvempi. Loppulukemat ottelussa VarTa/Welhot – Lasb 3 – 5.

Tammikuun saldona siis yksi voitto ja montaa niukkaa tappiota. Paljon enemmän oli tarjolla, mutta aivan eivät otteet siihen riittäneet. Jostain syystä joukkueen syttyminen peliin vie liian paljon aikaa ja maalinteko tuntuu vaikealta. Vaikka sarjataulukko näyttää viimeistä sijaa, niin VarTa/Welhot ovat olleet monelle joukkueelle yksi pahimmista vastustajista.

Helmikuun ottelut VarTa/Welhot aloittaa lauantaina 11.2. Oulussa. Tällöin vastassa aina kova joukkue OLS, joka on kertaalleen voitettu karsintasarjassa, mutta jolle ollaan myös ehditty hävitä runkosarjassa. Tiukka peli tiedossa.

27.03.2023Vartan Naisille Savo-Karjalan aluemestaruus ja paikka Suomisarjan karsintoihin
23.03.2023Kakkosjoukkue karsimaan pääsystä 3-divisioonaan
06.03.2023Vartan naiset päätti runkosarjan kahteen voittoon
13.02.2023VarTa varmisti jatkopelipaikkansa
05.02.2023VarTa/Welhot P16, tammikuu 2023
09.01.2023Naisten edustukselle Ylä-Pyöröltä voitto ja maalin tappio sarjakärkeä vastaan
09.01.2023Kotiturnauksesta täydet pisteet
31.12.2022P16 VarTa/Welhojen joulukuu ja uuden vuoden toivotukset
01.12.2022P16, synkkä marraskuu päätökseen
15.11.2022Toisen erän painajainen iski jälleen, tällä kertaa kahdesti

Siirry arkistoon »