Miesten edustukselle jatkoaikatappio Siilinjärvellä

11.11.2021

Miesten edustusjoukkue taipui torstaina 4.11. Ahmon parketilla 6–5 jatkoaikatappioon Siilinjärven Rökäletappiota vastaan. Varsinaisen peliajan jälkeen tasatulos oli ottelutapahtumiin nähden varsin oikeutettu tulos. Ylimääräinen piste jäi tällä kertaa kotijoukkueelle, vaikka VarTallakin oli jatkoajalla maukas paikka ratkaista ottelu voitokseen.

Ilman flunssaoireista kärsineitä Juho Venäläistä ja Jasse Sikasta sekä työesteen vuoksi sivussa ollutta Miika Pulliaista matkassa olleet miehet saivat tehdä tasapelinkin eteen täyden työn kokemusta ja fyysistä kaksinkamppailuvoimaa täynnä olevaa Rökäletappiota vastaan. Vaikka nuoret Onni Räisänen ja Tiitus Kesänen pelasivatkin kelpo ottelun, vakiokokoonpanoon tulleet muutokset eivät voineet olla näkymättä miesten otteissa. Kokoonpanoon nousseiden Räisäsen ja Kesänen lisäksi Tuukka Kärkkäinen tuurasi myös mainiosti Juho Venäläistä Miika Rissasen ketjun takana Patrik Kuutsan pakkiparina.

Ensimmäinen erä oli tuloksellisesti parasta VarTaa, vaikka kotijoukkue vyöryttikin alusta saakka vaarallisia hyökkäyksiä kohti jälleen kerran vahvan ottelun pelanneen ja vierasjoukkueen parhaana palkitun Henri Turusen maalia. Joona Juutilainen vei maalin edestä miehet 0–1-johtoon Mika Majavan mainiosta esityöstä reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Kotijoukkueen verkkoa 2–4-lukemiin päättyneessä avauserässä heiluttivat myös Onni Räisänen, Leevi Kapanen ja Mikael Sundqvist.

Toisessa erässä Rökäletappio tuli vastustamattomasti tasalukemin taitavien ja kokeneiden Joonas Poutasen ja Onniveikko Lylyn osumilla. Miika Rissanen vei Tuukka Kärkkäisen loistosyötöstä vieraat vielä kertaalleen maalin johtoon ottelun puolivälissä. Sen jälkeen molemmat joukkueet pelasivatkin tarkkaa puolustuspeliä ja maalit olivat todella tiukassa.

Kolmannessa erässä nähtiin vain yksi maali, ja sen teki kotijoukkue. Näin pisteet tasattiin varsinaisen peliajan osalta, ja edessä oli miesten edustuksen kauden ensimmäinen jatkoaika. Miika Rissasella oli hyvä paikka ratkaista ottelu jatkoajan toisella minuutilla, mutta kulmasta vetosektoriin nousun jälkeen kanttiveto painui suoraan hyvän ottelun kotijoukkueen maalilla pelanneen Miika Mannisen syliin. Ratkaisu nähtiin käytännössä seuraavassa hyökkäyksessä, kun nopea Joonas Poutanen karvasi kertaalleen jo VarTan hallussa olleen pallon takaisin ja tarjoili vetopaikan Juuso Laitiselle suoraan VarTan puolustusalueen keskustaan. Valitettavasti Laitinen ei huippupaikastaan erehtynyt ja toinen piste jäi isännille.

Kotijoukkueen vahvuudet ja pelaajien taitotaso olivat ennakkoon tiedossa. Miehet eivät puolestaan täysin pystyneet omia vahvuuksiaan torstai-illan taistossa hyödyntämään. Siinä mielessä pisteeseen on oltava tyytyväinen. Seuraavassa pelissä Kontiolahden LeBa 96 Truckersia vastaan liikkuvuutta ja aktiivista karvauspelaamista on pystyttävä hyödyntämään Rökäletappio-peliä paremmin. Myös maalintekopaikoissa on oltava kylmäpäisempi. Muuten voittojen tielle palaaminen on hankalaa.

 

Miesten tehot Rökäletappiota vastaan:   

Tuukka Kärkkäinen 0+2, Joona Pöntinen 0+2, Miika Rissanen 1+0, Mikael Sundqvist 1+0, Leevi Kapanen 1+0, Onni Räisänen 1+0, Mika Majava 0+1.

Henri Turunen 30 torjuntaa

30.11.2021Naiset joulutauolle sarjakärjessä - Kontiolahdelta tappio ja voitto
29.11.2021VarTa P11 pojat voittoihin Joensuussa
24.11.2021Miesten edustukselle maukas voitto sarjakärjestä
21.11.2021VarTan P15 pojat selvittivät paikan ylempään jatkosarjaan
19.11.2021Naiset jatkavat kauttaan puhtaalla pelillä
16.11.2021Miesten edustukselle taisteluvoitto Kontiolahdella
11.11.2021Miesten edustukselle jatkoaikatappio Siilinjärvellä
07.11.2021P15 kotiturnaus
07.11.2021Varta T14 6.11.2021 Joensuussa
06.11.2021VarTa P11 pojat liekeissä Kuopiossa

Siirry arkistoon »