Miesten kakkosjoukkue sarjakärkeen!

14.10.2021

VarTa II pelit jatkuivat sunnuntaina 10.10 Pieksämäen uudessa ja upeassa Bola urheilukeskuksessa. Ensimmäisessä ottelussa RT Dynamo kaatui 7–2 lukemin ja toisessa ottelussa SB Jaws 7–0. Näin ollen miehet löysivät itsensä sarjataulukon ensimmäiseltä sijalta päivän päätyttyä.

 

Varta II-RT Dynamo 7–2

Ensimmäinen erä käynnistyi VarTalta hieman tahmeasti, vaikka johtoasema otettiinkin jo vajaan 4 minuutin jälkeen. Koko ykkösketjun hyvän pallonhallinnan jälkeen Niklas Tolvanen pelasi pallon Tatu Karviselle viivan tuntumaan, josta Karvinen kanttasi pallon tyylikkäästi maaliin. Seuraavat kaksi maalia menikin vastustajan nimiin ja miehillä oli vaikeuksia saada omaa peliään käyntiin. Todellinen pukukoppimaali nähtiin vielä ennen erän loppua, kun koko päivän kenttää dominoinut Niklas Pulkkinen käytti kaikki mahdollisesti sekunnit kellosta ennen kuin tälläsi pelivälineen maaliin vain sekunti ennen erän loppua.

Toisessa erässä VarTa sai koneet käyntiin ja pelin laatu parani huomattavasti. Ajassa 17.19 taitava Mikael Kervinen penkoi kikkalaatikkoaan, josta tällä kertaa löytyi näyttävä neulasyöttö maaliin eteen hiipineelle Joona Rissaselle. Rissanen ei namupassista erehtynyt ja VarTa siirtyi pelissä toisen kerran johtoon. Tämä oli vastustajalle lopun alkua ja maalit alkoivat seurata toisiaan. Ensin kaiken nähnyt ja kokenut Mika Itkonen ampui ylivoimalla Riku Puittisen poikittaissyötön kliinisesti verkon perukoille ja heti perään tulevaisuuden tähdet Jimi Jantunen ja Onni Räisänen suorittivat kauniin vaparikuvion, josta tuloksena komea maali.

Kolmannessa erässä VarTa pysyi pallolla ja rummutti hyökkäyksiä RT päätyyn. Räisänen ja Karvinen tekivät ottelun toiset maalinsa ja peli päättyi ensimmäisen erän ajoittaisten vaikeuksien jälkeen helpohkoon voittoon.

Tehomiehet:

Tatu Karvinen 2+1

Onni Räisänen 2+0

Riku Puittinen 0+2

Joona Rissanen 1+0

Mika Itkonen 1+0

Niklas Pulkkinen 1+0

Niklas Tolvanen 0+1

Tiitus Kesänen 0+1

Mikael Kervinen 0+1

Jimi Jantunen 0+1

 

Pahat pojat:

Onni Räisänen 2min

Mikael Kervinen 2min

 

VarTa II-SB Jaws 7–0

 

Toinen ottelu noudatti hyvin pitkälti samaa kaavaa kuin päivän ensimmäinenkin. Ensimmäisessä erässä VarTa ei päässyt parhaalla tavalla pelin sisään ja vastustaja sai paljon hyviä maalintekopaikkoja. Miehet sortuivat myös jäähyilyyn, mutta hyvin pelannut alivoima sai tapettua kaksi kaksiminuuttista. Joukkueella on myös kiittäminen jälleen kerran hienosti pelannutta maalivahti Mikko Korhosta, joka koppasi vuorenvarmasti monta pahaa palloa pois. Erätauolle mentiin 0–0 tilanteessa.

Jälleen kerran toisessa erässä päästiin peliin mukaan ja tulostakin alkoi syntyä. Ajassa 19.13 Leevi Launo laittoi pallon maaliin mainosta Teemu Kinnusen syötöstä ja miehet siirtyivät 1–0 johtoon. Kolmisen minuuttia myöhemmin VarTan toinen ylivoimakoostumus näytti vaarallisuutensa, kun Jimi Jantunen kanttasi pallon komeasti maaliin. Toisessa erässä ei enempää maaleja nähty.

Kolmannessa erässä karstat oli poltettu koneesta ja joukkue kävi täysillä sylintereillä. Tämä ei tiennyt hyvää vastustajan leirille ja erästä tuli VarTa näytös, kun maalit merkattiin 5–0 miesten hyväksi. Onnistumisia saatiin laajalti, kun kaikki ketjut pääsivät maalin makuun. Paikkoja olisi ollut jopa useampaankin täysosumaan, mutta ei makeaa mahan täydeltä. VarTalle päivän toinen voitto ja maalivahti Mikko Korhoselle täysin ansaittu nollapeli.

Tehomiehet:

Leevi Launo 1+1

Niklas Pulkkinen 1+1

Onni Räisänen 1+1

Iisakki Luotinen 1+1

Riku Puittinen 1+0

Tiitus Kesänen 1+0

Jimi Jantunen 1+0

Tommi Markkanen 0+1

Niklas Tolvanen 0+1

Teemu Kinnunen 0+1

 

Pahat pojat:

Viljami Huovinen 2min

Mika Itkonen 2min

 

Valmentaja Mikael Sundqvistin kommentit päivän peleistä:

”Jatkettiin siitä mihin viime turnauksessa jäätiin. Neljä peliä nyt pelattu ja omiin tullut 8 maalia ja vastustajan päähän saatu 22 täysosumaa niin kyllähän se jotain kertoo. Hyökkäyspelaaminen, puolustuspelaaminen ja maalivahti pelaaminen on kyllä tällä hetkellä hyvällä tasolla. Ollaan löydetty nyt hyviä ketjukoostumuksia tuohon ja pojat löytää hyvin toisensa kentällä. Tähän ei kuitenkaan voi tuudittautua, sillä kehitys loppuu tyytyväisyyteen. Seuraavassa turnauksessa kaksi kovaa vastustajaa vastassa ja pitää pystyä olemaan alusta asti hereillä, että saadaan jatkossakin hyviä tuloksia. Hienoa kuitenkin, että noustiin sarjakärkeen.”

30.11.2021Naiset joulutauolle sarjakärjessä - Kontiolahdelta tappio ja voitto
29.11.2021VarTa P11 pojat voittoihin Joensuussa
24.11.2021Miesten edustukselle maukas voitto sarjakärjestä
21.11.2021VarTan P15 pojat selvittivät paikan ylempään jatkosarjaan
19.11.2021Naiset jatkavat kauttaan puhtaalla pelillä
16.11.2021Miesten edustukselle taisteluvoitto Kontiolahdella
11.11.2021Miesten edustukselle jatkoaikatappio Siilinjärvellä
07.11.2021P15 kotiturnaus
07.11.2021Varta T14 6.11.2021 Joensuussa
06.11.2021VarTa P11 pojat liekeissä Kuopiossa

Siirry arkistoon »