VarTan naisille kaksi pistettä kauden avauksesta

15.10.2019

vartanaiset_kaavi.jpg

VarTan naisten edustusjoukkue matkasi lauantaina Kaaville ensimmäisiin mittelöihinsä. Sää oli kuin morsian, joka jätettiin alttarille. Tämä ei kuitenkaan lannistanut joukkuetta, jonka ensimmäinen vastus oli Kajaanista tullut Papas II.

Ensimmäisessä erässä maalihanat pysyivät kiinni molemmilla joukkueilla. Paikkoja kuitenkin oli puolin ja toisin, viimeistely vain ontui. Ensimmäisessä erässä koettiin myös pieniä jännityksen hetkiä, kun vastustaja saatteli Anni Primetan ystävällisesti päätyseinää päin. Tilanteesta selvittiin kuitenkin säikähdyksellä. Vastustajan kovat otteet jatkuivat toisen erän alussa, kun Annat taistelivat pallosta. VarTan Kuittinen sai hieman hellyyttä vastustajalta. Tämän hellyyden tunnusti myös tuomari, ja vastustajan Karjalainen istui kaksi minuuttia. VarTan ylivoima pyöri hyvin, muttei tuottanut tulosta. Toisen erän lopussa vastustaja sai ensimmäisen maalinsa osittain maskin takaa. Kolmanteen erään mentiin siis tilanteessa 1-0 Papakselle.

Kolmas erä kääntyi VarTan eduksi. Maali-iloittelun aloitti Eila Väntti Laura Turusen syötöstä ajassa 39.07. Melkein minuutin sisään, ajassa 40.08, Anna Kuittinen laukoi 1-2-lukemat Mari Pietiläisen syötöstä. Lopuksi vielä, ottelun viimeisellä minuutilla, Vilma Pekonen syötti Anni Sivoselle ja Annihan viimeisteli. Ottelu päättyi siis VarTalle 1-3. Varkautelaisten valmentaja Jari Mensonen oli erityisen tyytyväinen pelin viimeiseen viiteen minuuttiin. Pelin alkupuoli ei puolestaan ollut kovin kehuttava.

Toiseen peliin lähdettiin hyvillä mielin. Vastustaja oli pienellä rosterilla pelannut savonlinnalainen Top Team. Top Teamilla oli joitain pallotaidoiltaan erinomaisia pelaajia, mutta toiset heistä rikkoivat melko paljon vastustajaansa.

Ensimmäistä erää ei oltu pelattu edes kahta minuuttia, kun kaksikko Väntti-Pietiläinen teki VarTan ensimmäisen maalin. Hieman tästä eteenpäin, ajassa 5.35, Mari taisi tuumata, ettei syöttely riitä ja teki VarTan toisen maalin. Vastustaja sai kuitenkin pian kavennettua 2-2:een. VarTa ei kuitenkaan lannistunut, ja Aada Sivonen onnistui loistavalla ajoituksella (14.59) päättämään ensimmäisen erän lukemiin 3-2 VarTalle.

Toisen erän alku oli maaliton. Myös tässä pelissä vastustaja kolaili vartalaisia, ja ajassa 19.15 vastustaja sai jäähyn. Varsinaista YV-maalia ei saatu tehtyä, mutta pelin rakentaminen kannatti. Kolme sekuntia jäähyn jälkeen Roosa Laamanen syötti Väntille ja Vänttihän teki. Muutama minuutti tämän jälkeen saatiin taas tuta vastustajan kädestä, ja tilanne oli 4-3. Erän loppupuolella vanhempi Sivosen sisaruksista pääsi kuitenkin maalintekoon. Toinen erä loppui siis VarTan hyväksi 5-3.

Kolmannen erän olisi sitten voinutkin jättää pelaamatta. Vastustaja teki maalit ajoissa 36.44 ja 39.33. Tässä vaiheessa tilanne oli siis tasan 5-5. Pari minuuttia ennen pelin loppua vastustaja laittoi roikun VarTan päätyyn ja se kimmahti epäonnekkaasti maaliin. Peli päättyi lukemiin 5-6 Top Teamin hyväksi. Valmentaja Mensonen piti kolmatta erää heikkona suojattiensa osalta. Vaikka maalipaikkoja oli, ei niistä saatu tulosta. Koko turnauksessa VarTa pelasi 2,5 erää hyvin. Lisäksi Mensonen kehui Aadaa, Lauraa, Ninnaa ja Vilmaa onnistumisista. Vastustajan peliä pohtiessa herää vain kysymys, miten joukkue pärjäisi ilman Heidi Venäläistä, jonka tehot pelissä olivat 5+1 (ja koko turnauksessa 9+3).

Kaikki vartalaiset eivät päässeet pisteille, mutta myös pelin rakentaminen on tärkeää ja siinä tuli onnistumisia. Muun muassa kaksinkamppailuja voitettiin etenkin ensimmäisessä pelissä. Joukkueen erityiskiitos menee mukana olleille junioreille: Vilma Pekoselle, Ninna Karhuselle, Nea Hokalle ja Diana Intkelle. Hatunnosto ensinnäkin siitä, että kyseiset pelaajat taistelivat edustusjoukkueen mukana lauantaina, vaikka seuraavana päivänä oli edessä juniorijoukkueen pelit. Toisekseen he toivat mukanaan rohkeutta ja taitoa.

Vartalaisten tehot turnauspäivältä:

Eila Väntti 3+0, Mari Pietiläinen 1+2, Anni Sivonen 2+0, Aada Sivonen 1+0, Anna Kuittinen 1+0, Vilma Pekonen 0+1, Laura Turunen 0+1, Roosa Laamanen 0+1

12.03.2020Harjoitustoiminta keskeytetään toistaiseksi
22.05.2020PK-P tarjoaa pesiskoulua junioreille edulliseen hintaan!
19.05.2020Edustus takaisin tositoimiin, tulevan kauden joukkue lähes valmis
14.05.2020VarTa Salibandy palkitut pelaajat 2019-2020
17.04.2020Edustus julkaisi viikolla uusiutuneen valmennuksensa kaudelle 2020-2021
10.03.2020Miehet juhlistivat sarjanousua voitoilla kotiturnauksessa
04.03.2020VarTa C2-pojat SM-välikarsintasarjaan!
02.03.2020VarTa B:lle kaksi voittoa
24.02.2020Miehet nousevat takaisin II divariin!
24.02.2020A-juniorit lohkovoittoon

Siirry arkistoon »