E-tytöiltä myrskyvaroitus

02.12.2018

Tyttöjen toinen turnaus pelattiin Nilsiässä lauantaina 1.12. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Coach Team.

Coach Team - VarTa 4-6 (0-3, 4-3, 0-0)

Peli alkoi tasaväkisesti molempien joukkueiden taistellessa pallosta. Pelitilanteita oli tasaisesti molemmissa päädyissä, mutta VarTa teki kaikki ensimmäisen erän maalit. VarTa aloitti maalinteon Elina Naumasen osumalla. Tämän jälkeen Meeri Koponen laukoi Iida Pietiläisen syötöstä ja vielä erän lopussa Iida Pietiläinen Meeri Koposen syötöstä. Tilanne oli 0-3.

Toinen erä mentiin aika lailla tasaisesti. VarTa pääsi 0-4-johtoon Meeri Koposen maalilla, mutta Coach Team löysi hyvän vaihteen päälle ja pääsikin kolmella peräkkäisellä maalilla maalin päähän. VarTa pyrki lisäämään tempoa, ja hetken päästä Iida Pietiläinen sai syötettyä tutkaparinsa Meeri Koposen maalin tekoon, ja näin VarTa oli kaksi maalia edellä. Heti tämän jälkeen Coach Team kavensi jälleen. Toisen erän lopussa VarTa sai vielä maalin Hanna Naumasen laukauksella. Kolmanteen erään lähdettiin VarTan johtaessa 4-6.

Kolmas erä oli molemmilta joukkueilta tasaista vääntöä. Erätauolla painotettiin puolustuspelaamista ja omassa päädyssä kaksinkamppailujen voittamista. Puolustus onnistuikin hyvin, ja pallojen voittamisen jälkeen pallo saatiin hyvin hyökkääjille. Tilanteita oli molemmissa päädyissä, ja maaleja olisi voinut tulla molemmille joukkueille useampiakin, mutta kolmas erä säilyi maalittomana. Näin joukkueen ensimmäinen voitto saatiin Varkauteen!


Toisessa pelissä vastassa oli SB Welhot keltainen Kuopiosta.

VarTa - SB Welhot kelt. 12-4 (5-1, 4-3, 3-0)

Maalinteon aloitti Welhot jo parin minuutin jälkeen, mutta peli oli käytännössä enemmän vartalaisten hallussa. Ensimmäisessä erässä VarTa saikin unelma-alun, kun verkko heilui vastustajan päädyssä viidesti. Maalinteossa tässä erässä onnistuivat Veera Rahikainen kahdesti sekä Iida Pietiläinen, Meeri Koponen ja Veera Koponen. Ennen peliä painotettiin, että pallolle pitää ehtiä ensin ja vastustajan ei anneta pitää palloa. Tämän VarTa muisti hienosti, ja vastustajan aikeet tehtiin hankalaksi iskemällä kahdella pelaajalla päälle. Myös keskialueella oli vastustajalla ahdasta, kun hyökkääjät riensivät pakkien apuun ja saivat sumputettua vastustajan yritykset.

Toiseen erään lähdettiin 5-1-tilanteessa. Toinen erä oli tasaisempi, ja molemmilla joukkueilla oli kyllä paikkoja, mutta VarTan tytöt jatkoivat hienosti ensimmäisen erän tavoin pelaamista ja saivat pidettyä etumatkansa. Toisessa erässä maalinteossa onnistuivat Meeri Koponen kahdesti sekä Iida Pietiläinen ja Veera Koponen. Tilanne oli toisen erän lopussa 9-4 VarTalle.

Kolmas erä oli VarTan. Vastustaja ei onnistunut maalinteossa kertaakaan, mutta VarTa jatkoi maalikarkeloita Iida Pietiläisen kolmella osumalla.

Tytöt tekivät todella paljon töitä koko pelin ajan, ja joukkueen yhteispeli toimi moitteettomasti. Välillä tuntui, että kentällä on liikaa pelaajia, kun tyttöjä oli joka paikassa ja vastustajan päästyä yhdestä ohi oli vastassa yksi tai kaksi vartalaista. Parannettavaakin pelistä löytyi, mutta tavoitteissa onnistuttiin hyvin.

Pistetytöt:
Iida Pietiläinen 6+2
Meeri Koponen 6+1
Veera Koponen 2+1
Veera Rahikainen 2+1
Elina Naumanen 1+2
Hanna Naumanen 1+0
Alisa Reinikainen 0+1


Maalivahti Terhi Koposen torjunnat:
Coach Team -pelissä 15
SB Welhot -pelissä 14

11.01.2020Vartan D-tytöt Joensuussa
07.12.2019VarTan D-tytöt Juuassa
17.11.2019Vartan D-tytöt Kontiolahdella 17.11.
27.10.2019D-tytöt aloittivat kautensa kotiturnauksella
24.03.2019VarTan E-tytöt päättivät kauden sarjakärkiä vastaan Juuassa
11.02.2019E-tytöillä kotiturnaus sunnuntaina 10.2.
20.01.2019VarTan E-tytöt pistejahdissa
16.12.2018VarTan E-tytöt ottivat mittaa sarjakärjistä
02.12.2018E-tytöiltä myrskyvaroitus
11.11.2018VarTan E-tytöt aloittivat kautensa Kontiolahdella

Siirry arkistoon »