C-tytöt Jyväskylässä

16.01.2021

VarTan C-tytöt jatkoivat kauttaan Jyväskylässä. Puolentoista kuukauden tauon jälkeen tytöt pääsivät taas tositoimiin. Turnaukseen lähdettiin 12 pelaajan voimin.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui kotijoukkue O2-Jyväskylä. Ensimmäinen erä oli hyvin tasainen, ja tilanteita tuli puolin ja toisin. Erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-1. VarTan maalista vastasi joukkueen kapteeni Ninna Karhunen. Toiseen erään VarTa sai erätauon aikana uutta energiaa ja siirtyikin nopeasti kahden maalin johtoon Karhusen päivän toisella maalilla sekä Eevi Immosen maalilla. Maalit saivat vastustajat heräämään peliin, ja O2 iskikin seuraavat neljä maalia. Erän viime minuuteilla Aada Matikainen sai vielä kavennettua tulosta maalillaan. Viimeiseen erään lähdettiin maalin takaa-ajoasemasta. Kahden minuutin pelin jälkeen Karhunen viimeisteli hattutemppunsa ja toi VarTan tasatilanteeseen 5-5. Loppupeli oli tiukkaa taistelua, ja tilanteita tuli molemmissa päissä. Vähäinen pelaajamäärä alkoi näkyä VarTan pelaamisessa pelin loppuminuuteilla, ja taitava O2 ei jättänyt tätä tilaisuutta käyttämättä ja iski 6-5-maalin, kun peliä oli jäljellä noin minuutti. Tasoitusta lähdettiin hakemaan hinnalla millä hyvänsä, mutta O2 oli askeleen edellä, pystyi pitämään oman pelinsä kasassa ja iski naulan arkkuun tekemällä 7-5-maalin vielä pelin lopussa.

VarTan tehopisteet O2-pelissä: Ninna Karhunen 3+0, Venla Tonberg 0+2, Eevi Immonen 1+0, Aada Matikainen 1+0, Vilma Pekonen 0+1 & Emmi Mynttinen 0+1

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui sarjataulukon toista sijaa pitävä FB Factorin D-tytöt. Kauden aikana kyseinen joukkue on ollut hyvin vaarallinen ja onnistunut nuoresta iästään huolimatta pelaamaan hyvin itsevarmaa ja taitavaa salibandya. Edellinen peli oli verottanut VarTan tyttöjä jo paljon, mutta kentälle lähdettiin antamaan kaikki, mitä oli jäljellä. VarTa pääsikin yllättämään vastustajat ensimmäistä kertaa, kun peliä oli pelattu 27 sekuntia. Tämän jälkeen hyvin palloa pitävä Factor ei antanut alun virheiden tapahtua uudestaan ja otti pelin hallinnan itselleen. VarTan hyvästä puolustamisesta huolimatta vastustajajoukkue pääsi kahden maalin karkumatkalle, ja erätauolle lähdettiin lukemissa 3-1. Tehokkaat erän aloitukset ovat olleet läsnä VarTan pelissä koko kauden, ja jälleen 32 sekunnin pelin jälkeen VarTa kavensi lukemiksi 3-2. Tiukka puolustaminen jatkui, ja lopulta Aada Matikainen pääsi syöttämään vapauttavan syötön Ninna Karhuselle, joka harvoin maalintekopaikoistaan erehtyy ja tasoitti pelin. Tasoituksen jälkeen Factor pisti uuden vaihteen silmään omassa pelissään ja laittoi itsensä taas yhden maalin karkumatkalle. VarTa sai monia hyviä tilanteita aikaiseksi, mutta ei saanut viimeisteltyä palloa maaliin. Toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 5-3. Pelaajien vähäisyys näkyi, ja taitava Factor ei enää luopunut viimeisessä erässä pallosta ja teki vielä kaksi maalia väsyneen VarTan verkkoon. Pelin loppulukemiksi siis 7-3.

VarTan tehopisteet Factor-pelissä: Ninna Karhunen 3+0, Neea Kolari 0+1, Diana Intke 0+1 & Aada Matikainen 0+1

VarTan valmennus oli tyytyväinen tyttöjen päivän esityksiin. Koko kauden ajan tyttöjen peli on parantunut ja tämän vuoksi kauden loppupeleihin voidaan lähteä turvallisin mielin taistelemaan pisteistä. Erityisen kunniamaininnan päivän peleistä sai Neea Kolari, joka joukkueen nuorimpana taisteli sinnikkäästi jokaisen tilanteen loppuun ja sai vastustajat aika ajoin hyvinkin ahtaalle. VarTa jatkaa kauttaan sarjataulukon seitsemäntenä näillä näkymin 6.2. Kuopiossa.

14.02.2021C-tytöt Kontiolahdella
16.01.2021C-tytöt Jyväskylässä
05.11.2020C-tytöt Kontiolahdella
10.10.2020C-tyttöjen kauden avaus Mikkelissä
23.02.2020VarTa C-tyttöjen kauden päätösturnauksesta voitto ja tappio Pyhtäältä - sarjasijoitus neljäs
08.02.2020VarTa C-tytöille tiukka tappio sarjakärki FB Factorista ja taisteluvoitto Papaksesta Kontiolahdella
20.01.2020VarTa C-tytöille voitto ja tappio kotiturnauksesta
16.12.2019C-tytöille tasapeli ja niukka tappio Mikkelistä lauantaina
25.11.2019VarTan C-tytöille kaksi pistettä Kuopiosta
03.11.2019VarTa C-tytöille voitto ja tappio Mikkelistä

Siirry arkistoon »